• Gratis verzending boven €60,-
  • Levering in Nederland, België en Duitsland!
  • 1500m² feestwinkel in Doetinchem

Veel gestelde vragen over helium

Helium wordt gewonnen uit bronnen in de grond! Helium wordt gewonnen door het te scheiden uit gas of waterstof! Door dat het proces zo gecompliceerd is, de vervoerskosten hoog zijn en er een groot te kort is, zijn de prijzen sterk gestegen!

Hoe lang blijft een heliumballon zweven?

De zweeftijd van een ballon hangt af van een aantal factoren: de maat en materiaal van een ballon, de weersomstandigheden (zon, regen, airco) zijn bepalend op de levensduur van een ballon!
– 9 inch / 23 cm doorsnede ca. 6 tot 8 uur *
– 12 inch / 28 cm doorsnede ca. 10 tot 14 uur *
– 14 inch / 35 cm doorsnede ca. 12 tot 18 uur *
* Dit zijn gemiddelde zweeftijden gemeten in een gesloten ruimte op kamertemperatuur. Aan deze gegevens kunnen geen rechten ontleend worden.

Hoe lang zal mijn ballon meegaan in de hete zon?

Latex ballonnen met helium gevuld zullen slechts 3-4 uur meegaan in de hete zon. Dit komt omdat de hogere temperatuur, het ontsnappen van helium verhoogd.

Folie ballonnen zijn niet ontworpen om lang in de hete zon te gebruiken Wanneer een folie ballon heet wordt, zet helium uit waardoor de ballon vol en strak lijkt. Folie ballonnen zijn vaste volume ballonnen. Het materiaal (folie) heeft zeer weinig of geen rek.

Een folie ballon kun je vullen, maar laat ruimte voor uitzetten van het gas. Bewaar de folieballonnen niet op plaatsen die warmte vasthouden. Bijvoorbeeld een auto geparkeerd op een open parkeerplaats of volle zon / de kofferbak van een auto / in de zon. Op deze plaatsen zal de folie ballon opwarmen, de gassen zetten uit en uiteindelijk knappen.

De kwaliteit van ballonnen is de belangrijkste factor die de levensduur van een gevulde ballon bepaalt!